ПРЕСЕЛНИК
В житна ръкойка,
в тази омая
се усмихва девойка -
тебе да позная.
Добруджа моя!
В огън и пек
вълчи ти е воят,
но аз ще съм човек.
Защото те помня
в зов за свобода,
в пламък и огня
приела мъдростта -
и мене прие
от злокобна Румъния
преселник с криле,
ударена от мълния!
© Петър Бойчев Todos los derechos reservados