13.09.2009 г., 0:46 ч.

Преселник 

  Поезия » Гражданска
539 0 3

ПРЕСЕЛНИК

 

 

В житна ръкойка,

в тази омая

се усмихва девойка -

тебе да позная.

 

Добруджа моя!

В огън и пек

вълчи ти е воят,

но аз ще съм човек.

 

Защото те помня

в зов за свобода,

в пламък и огня

приела мъдростта -

 

и мене прие

от злокобна Румъния

преселник с криле,

ударена от мълния!

 

© Петър Бойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??