17 abr 2011, 0:20

През деня няма звезди 

  Poesía
1240 0 8


  ПРЕЗ ДЕНЯ НЯМА ЗВЕЗДИ

Не гледай нагоре.
През деня няма звезди.
Защо звезди да ти свалям?
Нямаш ли зeмни, реални мечти?
Звезда ли те води? Не вярвам.
Орбита има всяка звезда.
Безпътна се скиташ ти
във бeзкрая.
В измислена някаква,
твоя мъгла.

Какво са звездите?
Искри във безкрая.
И всеки влюбен знае това.
А мен и блатото
дори ме омая,
със зелена, но тиха,
спокойна вода.
Росата обичам -
непорочна и чиста.
При изгрева раждащ
се чувствам човек:
Обичам, усещам, мечтая...
И не звезда ми е нужна.
Стани мой сателит!

© Ник Желев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??