Пред Парламента куче се чуди що за господа?!
Облечени със дрехи марка Гучи,
а няма хлебец кой да му даде!
Загрижените господа за хората прииждат с лимозини,
уж са любимци, а пък народа не дойдè!
Оранжеви, червени, сини готови за фалшив скандал,
кой ги подкрепя толкова години
та лъжат, грабят винаги без страх, без жал?!
Погледа кучето и възмутено килим тържествен препика,
да пази Бог Родина мила,
от наши и от чужди врагове!
© Иван Иванов Todos los derechos reservados