28.10.2022 г., 11:53 ч.

През погледа на куче 

  Поезия » Гражданска
710 0 4

Пред Парламента куче се чуди що за господа?!

Облечени със дрехи марка Гучи, 

а няма хлебец кой да му даде!

Загрижените господа за хората  прииждат с лимозини, 

уж са любимци, а  пък народа не дойдè!

Оранжеви, червени, сини готови  за фалшив скандал,

кой ги подкрепя толкова години

та лъжат, грабят винаги без страх, без жал?!

 

Погледа кучето и възмутено килим тържествен препика,

да пази Бог Родина мила, 

от наши и от чужди врагове!

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Миночка, благодаря!
  • Добре че се сети да напишеш стих за това кученце, то беше олицетворение на народа ни! А тези вътре само си чешат езиците! Поздравявам те!
  • Тоти благодаря!
  • И кучето има свободата за собствено мнение, .
    Поздрави! Успех!
Предложения
: ??:??