28 ene 2017, 16:59

През прeспите навeти 

  Poesía » De amor
256 1 6

От януарски студ посърнал,

с надежда топла се загърнал,

аз крача с крачките последни

към върховете ненагледни.

 

И газя преспите навети,

жадувам за нивя посèти...

Във мене летните пътеки

ми обещават дните леки.

 

И някъде далеч нататък –

от моя си живот остатък,

във пътища със сняг постлани

към теб протягам топли длани.

 

С любов през идните години

да ги стопя и тез лавини,

че във ръцете да се взема

преди да легна в чернозема.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??