10 ago 2023, 14:04

При баба и дядо 

  Poesía » Para niños
440 7 20

- Лято е… с ваканция голяма! –

така ми рече днеска мама.

- Ти и Шарко, кучето злоядо,

отивате при баба и при дядо.

На село. Точно под Балкана,

където още от зарана

запяват птички, гонят се пчелички

и Слънчо с обич грее всички.

 

- Ура! – извиках силно от сърце

и плеснах радостно с ръце.

- Знам, колко ме обича баба!

А дядо, както се полага

с любов наглася въдиците стари

та двама, като истински другари,

за риба да отидем на реката,

а после да се шльопнем във водата.

 

И Шарко ще го вземем, то се знай,

нали приятел ни е драг… и май,

макар злояд, той рибка най обича,

затуй край нас припряно тича.

Че хванем ли, то първа ще е в дар

за този дългокосмест млад рибар,

който в благодарност след това

ще пази кошницата на брега.

 

А ние с дядо, ех че веселба,

в реката ще се плискаме с вода,

и после  раци без да ни е страх

ще съберем за баба със замах…

Хайде, мамо, време е сега,

да тръгваме към село на мига,

че чакат ме най-щурите игри

с дядо и... със кучето дори!

 

 

 

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??