13 feb 2017, 0:10

Приказен дворец 

  Poesía » Otra
445 2 8

Като завеса в миг нощта се спусна.
За миг сърцето ми пак спря.
А споменът - "Когато ме напусна",
отново като хала връхлетя.


Толкова години вече...
И все не спира да боли...
Като оловно някакво човече,
в огън дето тихо се топи.


Се разтапям  на парчета.
На капчици, като сълзи.
Загубвам се във огнени морета.
Цигарата ми в тъмното гори.


Остава малко, лекичко мъждука,
преди да легна ще я угася,
от нищо вече не ми пука,
освен сърце на друг да нараня.


Ужасно е, а колко мъка,
раздира те докле си жив
и как измъчва го човек разлъка,
и как деня ти става сив.

 

Мечтая да не се събудя...
Насън да съм отново с теб.
И там дори се плаша, че те губя,
и трескаво те вплитам във куплет.


През прозореца влетяваш с трясък
и всичко става в счупени стъкла.
Животът ни е шепа пясък,
и бавничко изтича през дланта.


Аз всичко помня, никой не забравям.
Всяко пясъчно зрънцè...
Човек е, и не го оставям,
да падне вън от моето сърце.

 

Тази шепа там събирам.
Градя от нея приказен дворец.
От хора! Та когато някога умирам,
да съм с тях във него - младенец.

© Лебовски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??