Денят угасва тихо и идва тишина,
след розовия залез ще дойде синята тъма.
Нощта разстила своите коси
и светват там звезди подир звезди.
А сред полето тича някой,
сякаш непоправимо закъснял -
мъж - той скри се в сянката на бука стар
като във къщата на най-добрия си другар.
И този мъж е някак тъжен,
с дълбоки пламнали очи.
Той чака някой: "Дали ще дойде тя?",
в миг трепват всичките му сетива.
Ето я, тя идва тъй нежна и ефирна,
облечена във бяло като самодива.
След миг ще бъде тя в прегръдката му вече.
И ето двама млади, избягали от другите души,
да бъдат двама на земята, сами сред тишината.
Погълнати от свойта обич един към друг,
една жена и мъж са още тук.
Те бягат всяка нощ при своя бук
и никога не ще да се наситят един на друг.
Денят за тях е хладен
дори и в летните горещини,
нощта обаче е гореща и желана, защото те са двама.
И нежно е заровил в къдриците ù той ръце,
привела, пламнало от огън, тя е чело
върху силните му рамене.
И днес със теб сме още двама, прегърнати до оня бук,
последвай стъпките ми, аз те чакам тук.
© Ива Todos los derechos reservados