Бог повикал Ева и и казал:
"Ще бъдеш огърлица на Адам!
В пътя му с любов ще му показваш
неземното, което ще ти дам."
Ева, затрептяла от възхита,
сияела от важната заръка.
Налагала се, хитра, без да пита...
Адам живеел в радости и в мъка.
Харесвал Ева, затова преглъщал
капризите ù. Стриктно изпълнявал
молбите, със които го обгръщала.
В нейно име само се раздавал.
Ето, че след хиляди години,
когато вече има твърде много Еви,
те са уникално безпричинни
в отстояване на женски цели...
И макар да има ден за нея,
този ден е просто символичен.
Женското сърце е орхидея
и ухае само от обичане.
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados
И сега една шега:
След първата си среща с Ева, Адам поитал Господ:
- Защо си я създал толкова красива? - имайки предвид, че не ,като него.
-За да я харесаш.- Рекъл Той.
-А защо е толкова глупава?
-За да може и тя да те хареса.....
Ако не беше така магията на любовта (а и живота)би бил невъзможен.
Е, не всички красиви жени са глупави, нито пък важи обратното.
И слава Богу.
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=159130
Поздрав!