18 ago 2022, 15:43

Приказка за тъгата 

  Poesía
646 2 3

Щурци приспивно свирят в мрака.

Душите си отдъхват в паралелния реал.

Луната тайнствено усмихва се от небесата,

копнее да разкаже приказка на някой още незаспал.

 

А тя, тъгата, трудничко заспива.

Разяждаща отвътре, недаваща покой.

Тишината на нощта ѝ влива сила,

разбърква мислите, изважда демони безброй.

 

И така години приятелка съм с тъгата.

Тя мъчи ме и от болката не ми се спи.

Не ѝ се сърдя, туй главната ѝ е задача-

да ме пречисти и да се завърна същата... дали?.

 

Макар усмихната Луна да гледам през решетки,

зад ключове безброй да е заключен моят смях,

от теб не ще поискам прошка за фаталните ми грешки,

защото ти уби мечтата, а за нея и за тебе аз живях.

 

18.08.2022, Ким Джаксън

© Боряна Христова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??