13 oct 2010, 10:16

Прилича на празно... 

  Poesía
795 0 6

 

Пусто е

и май прилича на празно

няма мирис

не се усеща на пипане

не потегля и не се връща

само пази посоки

                       … за никъде

бездънно е      

май прилича на празно

като прокоба на недорасъл недъг

и поостане ли вляво –

покълва в гърдите

в неизвървян към ръцете ти път…  

 

не се пие

не носи надежда

само чопли до кръв всяка рана

не допуска до себе си никого

няма дом

нито път

нито вяра…

 

не се купува нито продава

не вижда

не чува

и само мълчи

в пресипнали устни гради всеки порив

и тихо покълва в удобни лъжи

 

не иска постеля

заспива на пода

кове в недоверие плътни стени

не познава душата ми

даже нехае за нея

и се смее  когато в страните сълзи

 

капе в дланите с огнени ласки

блудства нощем

а денем крещи

пусто е

май прилича на празно

няма име…

 

нито мечти…

 

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • на мен-на съмнение...Бети, разговарям с твоята поезия и не питам къде си, защото знам, че те има...в стиховете...
  • Ани!
  • Дълбока мисъл имаш ти, Бети, дълбока!

    На мен обаче ме прилича на съжаление - то не потегля ни напред ни назад... свива си се отляво, покълва, от него покълват още куп неща, а всъщност е празно, много празно, защото посоките наистина са за никъде...


  • ...

    Благодаря!
  • Хубаво е.
  • ...!
    Бети!
Propuestas
: ??:??