12 jun 2007, 18:33

Приликата е различна 

  Poesía
556 0 1
 

Всяка прилика е различна


Фишеците.
Стоят фишеците,
И почват да играят,
фъщят и фъскат
фантомно 
правят фъс на
фашистите,
и хъс им правят,
и Буш дойде 
и си отиде
като един фишек.
Голям и
кабаретен
и оперен
с американско оперение -
постановка.
Артист,
но не е Рейгън,
анархисти и манафи,
комунисти 
и другата...
останалата паплач
лижат върха на сладоледа.
Фишеците са 
артистични,
поднасят поетично
и без печатни грешки
и никога не ни разочароват,
защото ясно е че са
Фишеци
с главно „Ф"
следят възможното
със своите фъскала,
дисциплинирано
и слагат ред,
в живота и в държавата
 без потайност, 
а с явна гласност.
Перестройка.
Това е най-фишек
подобно некролог,
но не съвсем...
не съдете Путин
и той е свой,
държи фишек на новия ред.
Фишеците не се забравят!
Искам да зная всичко за фишеците.
Да знам кой е фишек
И кой фъшкия.
Кой фъска със чаша ракия 
в ръка.
Със дясната ръка,
не мачкай свойто бъдеще.
Фишеците са бъдещето
на века!
Децата обичат фишеци.
И бабите им ги обичат.
Фишеци, фишеци.
Като четирилистни детелини.
Намерих ви във мислите си.
И пак сте там, 
където сте били.
Харесвам Хенри
И Хенри Кисинджър
(Kiss in Джър)
на „Попа" ще се срещнем
Чао.

© Хари Сватбаров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??