Те никога не ще те злепоставят,
пустинята за теб ще прекосят,
умеят всички грешки да прощават
и всеки кратък миг със теб ценят.
Раздават се. Не казват: „Нямам време!„
Или пък: „Виж, ще дойда след това!„
Доброто в тях, то никога не дреме,
не търсят зло, не знаят сквернота.
Те никога не ти подлагат крак
и в себе си не крият лоши мисли,
обичат, както брат обича брат,
пътеките им винаги са чисти.
Приятелят от теб не ще отнеме,
харесва те такъв, какъвто си,
той винаги намира малко време
от себе си, на теб да подари.
Приятелите, знай, са дар от Бога,
за тях сърце широко отвори,
Със теб ще бъдат в радост и в тревога,
и в тъжните, и в хубавите дни!
© Руми Todos los derechos reservados