На пейка стоя,
листата броя
и влюбените погледи сама следя.
С усмивка всеки влюбен посрещам,
в главата ми мислите подреждам
и с настроение за миг се зареждам.
От омаяните им погледи,
от безгрижието им към живота.
Сякаш времето знае,
че в мен душата ми ридае.
Силна буря в мен се появи,
но топъл вятър ме погали,
а с усмивка слънцето иска да ме зарази.
Лъчът негов ме опари.
Като закачка, иска да играем.
Като приятел, сякаш щипе ме, да се събудя.
И с думи вятърът шепти:
“ Недей тъжи, млада още си ти,
огледай се, живота е пред теб.”
Отново поглед втренчих
във влюбени погледи далечни,
в природата красива, романтика видях
и приятел до мен седна.
Много странно ме погледна
и душата ми стопли, с думите:
“Вечен приятел съм ти аз,
в беди ще ти помагам,
в радостни моменти с теб ще се радвам.
Нима това пак не е любов?
Приятелко мила, аз също те обичам,
не като влюбен, а още по-ценно – като приятел.”
Тези думи стоплиха моята душа
и дълго замислена в тях бях.
© Петя Димитрова Todos los derechos reservados