Тъгата ти, когато е и моя
и близки са ми твоите сълзи,
и студ усеща се дори и в зноя,
мен два пъти ме повече боли.
Едва ли болката ще стихне
от две протегнати ръце,
но мъничко утеха ще надникне,
достигайки раненото сърце.
Защото жест, прегръдка, мила дума,
понякога те топлят повече дори.
Когато знаеш, че приятел има
до теб и в трудните ти дни.
© Жанет Велкова Todos los derechos reservados