ПРИЯТЕЛЮ
Не ми пробутвай разкаяние и поза.
Живота не искам със пудра и грим.
Не искам да пея фалшиво за обич,
искам със тебе напред да вървим.
Около мене всичко е истинско.
Живота си, улично куче озъбено,
със здрава захапка, вълча порода,
за кокетна булонка не бих заменил.
Знам, че когато те спънат и паднеш, боли,
когато в огън гориш, винаги пари.
Но ти не бягай, а напред продължи,
щом прав си, до тебе друг ще застане.
Свободата не можеш да купиш с пари,
тя е вътре в тебе, човеко, в сърцето.
Копието от ръцете на роба вземи
и сам ще си върнеш всичко отнето.
06.03.2007г.
© Даша Todos los derechos reservados