21 jun 2006, 1:04

Приятелю , не ме разбра 

  Poesía
814 0 10

ПРИЯТЕЛЮ, НЕ МЕ РАЗБРА

 

Изнервен, тъжен, уморен
прибираш се във своя дом.
Отминал вече е и този ден
сред монотонен тъжен тон.

Блестят навън табели нощни
и някак тъжно светят над града.
И тази тъга навява грешни,
неточни мисли в тебе,  за беда.

Не съумя в мен да видиш
това, което можех да ти дам.
Приятел исках аз да имаш,
но търсеше ти друго, знам.

И  затова  аз  вече  няма
да търся и да чакам днес.
Далече в миналото ще остана,
от мен не ще ти чуеш вест.

Но ако в миг на самота и немощ,
когато сам си, и се питаш: "Накъде?",
усетиш някак ненадейно помощ
невидима, дошла незнайно от къде,

тя може би ще е дошла от мен
с енергия и сила за живот.
Изпратена да пази твоя ден,
да бъде спътник твой и брод.

От  нея  ти  недей  се  пази,
че никога не ще ти сторя зло.
Приемай я като познати фрази,
защото мисля си за теб с добро.

       15.05.2006

 

© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??