-Към мен
си щедра, мила
и аз
затуй съм
твоят роб,
че ти даряваш ме
със сила
и не за ден и два -
до гроб.
-На чувства
ти си тъй богат,
че радост буйна
ме опива,
признаваш,
че си с мен благат,
а това ми дава
много сила.
-Любовен порив
ни е вест,
а той живец е млад,
превърнат
в гордост,
а и в чест -
достойна мяра
на връхлитащ глад.
-От този извор чист
аз пия,
дори в капаните,
когато падам
и няма нужда
да го крия -
чрез тази сила
мога и да страдам.
-Тази радост
ни помага
да се справяме
с беди,
аз ти казвам,
че си драга,
ходим
в чистите следи.
-Признавам те
за бог
на любовта ни,
а тя
от зло
умело пък
ни брани.
© Росица Петрова Todos los derechos reservados