28 jul 2019, 19:37

Призрачна яхта 

  Poesía » Del paisaje
769 0 0

На утрото във сините простори
литнаха мечтите на дете.
Поглежда то и им говори.
Трепти отдолу синьото море!

Изникна струя с водни отговори.
В очите му отрази се едно сърце.
Подскочи то, когато небето проговори.
И мигът видя щастливото му личице!

Изгубени във времето животи
тръгнаха да разказват истини.
И за всички святи древни извори,
където няма вече пристани.

За призрачната яхта то се помоли,
която морето тогава му отне.
И ден и нощ я чака с много тревоги,
а тя плаваше в отсрещното море.

С платна издигнати погледите улови.
Изящно блесна в синьото поле.
Вълните заръкопляскаха за тези неволи

и в морето пръснаха своето сърце!

© Светлана Тодорова Todos los derechos reservados

Произведението е включено в:
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??