Говорят двама софиянци:
"Във къщи имаме проблем!
Навъдили са се хлебарки...
Лек дай, та да се отървем!"
"Абе, браточка, много просто!
Купуваш им да хапнат тебешир.
Храната скрий я! Ясно!
И току гледай, си ги изморил..."
След месец срещнали се двамата,
а нашият, оклюмал пак глава...
"Е, дадох им от тебешира,
но те не вирнаха крака!
От него даже и не хапнаха,
но имат неподозирана заложба.
Стояха кротко и рисуваха
и къщата превърнаха в изложба!"
© Сиси Todos los derechos reservados