10 ene 2024, 9:48

Прободна рана 

  Poesía
255 3 9

Отказа да избираш със ума,

побърза да погалиш със сърцето.

Покани тъмнината у дома,

и делникът ти даде на заето.

 

За бавно приближаващия крах

познаха безпристрастните зяпачи.

Не се прокрадна нито нотка страх

под спуснатите от любов клепачи.

 

С прободна рана се сдоби в плътта,

покри я с билки без излишни думи.

Усмихна се широко на скръбта,

и покори я с погледи разумни.

© Светличка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??