Средата на нощта е. И средата на зимата,
а сняг още липсва на хоризонта.
Обърка се нещо в сезона и в климата,
и се прецака тотално прогнозата.
Дъжд през зимата - как го мразя, проклетия -
все се свира в яката нахално,
вледенява и дланите, и лицето ми,
и белязва с обувки изкаляни
и асфалт, и треви, а небето
боядисва в циментово сиво.
От екрана на телевизора ярко просветва
прогнозата за утре: снежно-щастлива.
© Нели Вангелова Todos los derechos reservados