2.02.2014 г., 20:23 ч.

Прогноза 

  Поезия
804 0 5

Средата на нощта е. И средата на зимата,

а сняг още липсва на хоризонта.

Обърка се нещо в сезона и в климата,

и се прецака тотално прогнозата.

Дъжд през зимата - как го мразя, проклетия -

все се свира в яката нахално,

вледенява и дланите, и лицето ми,

и белязва с обувки изкаляни

и асфалт, и треви, а небето

боядисва в циментово сиво.

От екрана на телевизора ярко просветва

прогнозата за утре: снежно-щастлива.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??