Прогноза
Пак е нощ
и с очи обгръщам
небосклона.
Звездица търся
в мрачината
да съгрее ми душата.
Тя предвестник е
на слънчевия ден,
на топлината
и цветята.
Очи напрягам, но уви,
не съзирам звездна
светлина.
И утре сигур ще вали
разсее ли се таз тъма,
дъждовен ще е пак деня.
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Todos los derechos reservados