Бог е рекъл:
- Скитници нека да бъдат, щом двамата не умеят да ценят любовта
и нека целият свят ги разделя,
и нека нямат покой във нощта!
Пустини да бъдат леглата
и там да лягат вечно сами
- един леден мъж, който има много, но безразлични жени
и една жена, която във всеки ще търси само неговите очи.
Проклел ги е той да бродят безцелно
без никъде да намират добрина и подслон,
без да спира на мъката смъртния стон.
Така ги наказал Бог да се мъчат,
да не плачат, а да ги боли, да се гърчат,
защото и двамата летели високо, но счупили сами свойте крила
и разбили крехката си обич долу, в пръстта.
Нека сега да се скитат,
да тънат разделени в калта,
да ги напуснат душите,
до края самотни да лягат във техните черни легла
и вечно да носят със болка свойте ледени, разтрошени сърца!
© Тайна Todos los derechos reservados