26 feb 2012, 18:37

Проклети думи 

  Poesía » Otra
1069 0 4

 

 

Проклети думи

 

Броиш до десет, не издържаш,

гневът, отприщил се, свисти.

Опомняш се, гласът ти стърже,

а там, в гърдите ти, хрипти.

 

Изречени, проклети думи

бодат по-остри и от нож

и с болка врязват се в ума ти,

простенваш в пъшкащата нощ.

 

Но слънцето все пак изгрява,

избутва в ъгъл тъмнина

и думите по други стават,

и няма помен от вина.

 

Отдъхваш и в деня забързан

усмивките си не броиш,

но думите с нощта се връщат,

едва ли някога ще спиш...

 

... на мира те не те оставят

и също като бесове

върлуват в мислите, наказват

да търсиш в тъмното небе.

 

 

© Ани Виделова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??