28 abr 2020, 16:03  

Прокълнато благословен 

  Poesía » Otra
364 0 4

Мълчи нощта, а ти си влюбен и въздишаш,
ухае люляк. Тишина брои отзад, напред.
По сънищата снежнобели пишеш, пишеш...
Прокълнато благословен, побъркан...И поет.

И в тъмното на скритата в небето кула,
си себе си. Джелат,* любим, и брат, и враг заклет.
И тръгваш  всяка Божа нощ - от кота нула...
Щом зазори, без кауза умираш. В три без пет.

 

---------------------------------------------------------

*Джелат - ист. Лице, което изпълнява смъртни присъди.

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??