24 feb 2010, 10:14

Пролет 

  Poesía » De humor
428 0 1

Пролет

 

 


Повя втрец и спря дъждът да капе
и времето съвсем се шашардиса.
Тръгнаха жените без чорапи
и тутакси на пролет замириса...

автор: perko

 

А дано познаваш, бате!
Коня гладен шъ умира,
вече си замина тати,
щото пи сред зима бира.

 

Пуши гумата в кюмбето.

Всичко ора се гладува,

котки дращят у шкембето,

мама ми на майка пцува.

 

Ас голям съм, ама, бате,

и жилезото затрупа.

Къщичката ни, егати -

заприлича на хралупа.

 

И от студ ша са умира,

че продадохме кюмура.

За гората на баира

горският му е през ку*а,

 

но по пътя преспи метър.

Нямам си шейница, бате!

Май и аз - при Свети Петър -

то животли е?! Егати!!

 

© Димитър Димитров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??