19 abr 2012, 22:46

Пролет 

  Poesía
696 0 0

Пролет

 

Пак се връщаш, без покана,

с много слънчеви лъчи,

ти от всички си желана,

носиш ни добри мечти

 

И гората, и полята,

и тревата, и цветята,

ти събуждаш пременени

в чудни облекла зелени

 

Ти рисуваш в цветни краски,

независимо какво,

и обвиваш в нежни ласки 

всяко живо същество.

 

Ти ни даваш и надежда

за живот и свобода,

всеки пак във теб се вглежда,

да открие любовта!

 

Винаги когато идваш,

ти даряваш топлина,

много радост и усмивки,

с лъчезарна  светлина!

 

Щом отново във небето

щъркели  завият полет,

вижда се, че вече - ето,

бърза,  идва  нова пролет!

 

                        2012г.     SRG

 

 

© Стойко Георгиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??