Пролет
Пак се връщаш, без покана,
с много слънчеви лъчи,
ти от всички си желана,
носиш ни добри мечти
И гората, и полята,
и тревата, и цветята,
ти събуждаш пременени
в чудни облекла зелени
Ти рисуваш в цветни краски,
независимо какво,
и обвиваш в нежни ласки
всяко живо същество.
Ти ни даваш и надежда
за живот и свобода,
всеки пак във теб се вглежда,
да открие любовта!
Винаги когато идваш,
ти даряваш топлина,
много радост и усмивки,
с лъчезарна светлина!
Щом отново във небето
щъркели завият полет,
вижда се, че вече - ето,
бърза, идва нова пролет!
2012г. SRG
© Стойко Георгиев Все права защищены