6 may 2021, 9:19

Пролет 

  Poesía
328 1 3

 

Арка с напъпили клончета

пред прозореца отворен.

Славеите репетират песен

и цял ден ще си я повтарят.

Дворът прилежно изметен,

ухаят отново любими цветя.

Студът още не си е тръгнал,

а косът свирука от сутринта.

Слънце и дъжд се редуват,

гръм и мълния пеят в дует.

Полъх на вятър в съзвучие

с ромолене на млади листа.

Дъх на люляк, глухарчета

срамежливо надигат глава.

Сърцето за любов е готово,

още по пижама и без суета.

Докосване, тръпка греховна.

Пролет е, родихме се отново.

 

© Паулина Недялкова

© Паулина Недялкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??