2 nov 2006, 11:57

Пролетен копнеж ... през ноември 

  Poesía
931 0 4

Пролетен копнеж 
 
                                    
  ... през ноември

 

Люта буря нас ни покоси,

сложи край на страстните ни дни.

Сърцата наши нарани,

силите докрай ни изтощи.

 

Всеки следващ ден се в предния оглежда

и полека – лека губя всякаква надежда,

че ще може пролетта да промени

времето в нашите души.

 

Показвам аз главата си навън

и трепет ме обзема – ах, дано да не е сън!

Прелита страст над цялата земя

и виждам как събужда всички живи същества.

 

Протягам плахо аз във въздуха ръка,

частица искам да открадна от страстта.

Копнежа между нас дано да възкреси,

да върне пламъка в угасналите ни  очи.

© Бояна Костова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??