ПРОЛЕТНА ИМПРЕСИЯ
В прегръдките на младата трева,
под гънките на мека ланска шума,
новородени пролетни цветя
се багрят за спектакъла вълнуващ.
След семплото кокиче –
минзухар
запалва своите свещици ярки
и теменужки с деликатен чар
изсипват щедро виолетни шарки.
Напетият и гиздав кукуряк
мобилизира армия зелена.
Край полугол напъпил храсталак
иглики дефилират пременени.
Глухарчета, разпръснати без ред,
припламват като ритуална клада,
а макът с безразсъдство на ерген
нехайно вее риза неогладена.
Разрошен избуяващ копривак
настъпва в парещи редици гъсти,
и лято спотаено чака знак
да зарастила чергите си пъстри.
© Димитър Луканов Todos los derechos reservados