21 dic 2019, 8:59  

Пролетна магия 

  Poesía
718 0 0

След чудната зимна пиеса

в нов ритъм, в темпо Allegro,

вятърът надига слънчева завеса

топлина и обич посипват се щедро.

 

Пролетта с колесница от цветя,

тишината омайва с аплаузи.

Пред мен оживява света -

нежна мощ след дълги паузи.

 

Животът представя: „Цветна магия” -

спектакъл в действия две.

Ръка за ръка с теб – благословия!

Любов в полет, смях на дете.

 

Миглена Хаджипенчева

 

 

Поетичен подарък за Явор Перфанов, опакован с... "С дъх на пролет".

 

 

С дъх на пролет

 

С дъх на лястовичи ноти четвъртини,

усещам всеки такт на пролетта.

Куплет се редува с припев, в картини,

снегът  разтапя се от любовта.

А тя идва от топло, пристига от юг,

изпраща я слънцето, за да ни сгрее.

Изгубила страх от вятър и студ,

с вяра, че с обич човекът живее.

Четвъртините ноти стават осмини,

в сърцата ни кацат птичи ята.

И пролет след зима, така от години,

по клоните раждат се с песни листа.

На мен ми е топло и ден подир ден,

дебелите дрехи по малко събличам.

Пролетен миг, с човек споделен,

дъх на любов, така аз обичам.

 

Явор Перфанов

 

© Миглена Хаджипенчева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Коледен подарък »

25 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??