4 may 2020, 1:35  

Пролетна умора 

  Poesía » De amor
599 1 2

Уморих се да преследвам призрак...
Призрака на "ние" с "може би" отпред
Уморих се да се стискам да не питам
Ако днес ме искаш, дали утре още ще

 

Уморих се от напразната надежда
Подхвърляна без намерение дори
Уморих се да я дъфча като стара дъфка
Както улично псе глозга кокала си

 

Уморих се от нежните ласки
Със смисъл без време от теб покосен
Уморих се от сладките сказки
Отекващи мъртво в духа осквернен

 

Уморих се да сменяме маски

и роли в сценарий по грешка написан
Уморих се, 
А ти? 
Не се ли умори? 
 

© Доротея Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??