14 abr 2021, 8:01

Пролетна утрин 

  Poesía » Del paisaje
259 0 0

Ранна пролетна утрин
бавно разцъфва пред мен!
Разлиства като жасмин
и ни омагьосва в плен!

 

Росата и тревата
носят привкус на лимон. 
Няма я суетата
през пролетния сезон.

 

Морето плахо шуми, 
за да не ни събуди. 
Протяга буйни коси, 
сякаш да ни учуди! 

 

Чайките все още спят
и рядко се чува звук. 
Първите лъчи блестят,
като рубини дотук. 

 

Рубинът става злато
и денят се събужда! 
Добро утро, познато! 
Добро утро, надежда! 


 

© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??