Ранна пролетна утрин
бавно разцъфва пред мен!
Разлиства като жасмин
и ни омагьосва в плен!
Росата и тревата
носят привкус на лимон.
Няма я суетата
през пролетния сезон.
Морето плахо шуми,
за да не ни събуди.
Протяга буйни коси,
сякаш да ни учуди!
Чайките все още спят
и рядко се чува звук.
Първите лъчи блестят,
като рубини дотук.
Рубинът става злато
и денят се събужда!
Добро утро, познато!
Добро утро, надежда!
© Кремена Арменчева Всички права запазени