Пролетно
Не ми подарявай цветя.
Нека светят в земята!
В огледалния свят са очи -
на добрия отец светлината!
Не откъсвай от мене ни стрък,
там посята е вяра. Трябва ми
мъничко тласък от рамо,
щом падам. И крило за начало.
Посади ми в сърцето любов!
Да поникне пролетно чудо,
над мен - нежносин благослов,
ти - като всичко сънувано!
© Златина Георгиева Todos los derechos reservados