Днес, как да кажа, някак е просторно
и ухае въздухът на свежест,
врабчета в клони, спорят неуморно,
котешки очи блестят зад мрежа...
От парка близък, детски смях долита,
с пируети, гълъби флиртуват,
гугутки две, дръвчетата облитат,
слънчевите зайчета лудуват...
Ветрецът лек, довея на ревера
птича перушинка от небето...
Във погледа на влюбени се реят,
мисли съкровени, на сърцето...
С цветчета нежни, храстите се смеят –
ароматен смях навред ухае,
с живот изпълниха се, пак, алеи...
Вред се носи влюбена омая...
А, аз вървя усмихната!... Ще литна!
Въздухът трепти – любов витае!
О, даа! Пристигнала е Пролет китна –
Пролетта навсякъде – дошла е!
© Pepi Petrova Todos los derechos reservados
Ани, благодаря ти!
Нека с усмивки изпратим зимата!