2 mar 2017, 19:04  

Пролетта пристигна 

  Poesía » Para niños
682 2 4

Пролетта пристига нежна,
дълго чакана надежда,
пъстра, палава игрива –
пъстроцветна самодива.
Зимата изгони пак
нейде зад баира чак,
и цветенцата погали,
дето цяла зима спали.
Минзухарче и кокиче,
като мъничко момиче,
над снега глави полюшват
и на пролетта пошушват:
"Ха, добре си ни дошла,
мила майчице добра!
С красота да ни дариш,
зимата да победиш!
С Вятърко да полудуваш,
по поляни да рисуваш,
пъстри, пролетни цветя
за добричките деца!"

© Валка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??