6 may 2007, 11:26

Промени ли се нещо 

  Poesía
587 0 3
 

                           "This is the strangest life I've ever known"

                                                                                               J. Morrison


Промени ли се нещо

В подредбата на съзвездията

След като разбрах, че си сгодена

Настръхнаха ли полетата, където вечно

Се преследват

Ловци и уловени моменти

Вечно се преплитат като линии

Цветя увяхнали под синьото


И електричество ли премина през мен

Или студена пот потрепери

И се сгуши зад завесите


Открих ли нов свят

Или загубих нещо, което си мислех, че нямам


Умори ли се вятъра да блъска

По стоманените ми прозорци

Тях никой не можа да ги счупи

И никой не можа да ги отвори


И не е ли смешно

И иронично това

В което мислим, че вярваме

Защото боговете са по-малки

От нашите желания


И защото пиршествата все някога ще свършат

И ще дойде време на нова промяна

Но...


Промени ли се нещо

Засмя ли се някой

Защото аз се смях

Силно

И не е ли странно как губиш

Протягайки ръце за още

И как грабиш и грабиш

И продължаваш да нямаш


Какво ти е вечер когато останеш сам

В края на един живот

Искаш ли да напишеш нова страница

Искаш ли да изгориш старата


Не е ли това най-страния жовот, който познаваш

И не е ли приятно да му се усмихнеш

Да се изплюеш и да го оставиш

Да те клатушка

И да те остави да пандеш


Защото ще станеш

Но не е ли странно как нещата

Понякога

Те блъскат със своята странност


Аз не мога вече така

Пренаситих се


07.05.2007

© Десислав Илиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??