Днес, нашата бедна държава
си... Има такъв народ.
Да вдигне байряка тогава
и пусне тоягата в ход.
През някоя слънчева сутрин
духне ли пролетен бриз,
да пъхне предишните мутри
в някой огромен пандиз.
Да плясне доволно с ръчички
до всеки подкупен човек.
Да тръгнем от нулата всички,
нощта да играем кючек.
Да вземе властта от роднини,
от всеки ояден профан.
Да дойдат на власт балерини
домъкнати от Магадан.
Днес, нашата бедна държава
си... Има такъв народ.
България... днес заслужава
своя пореден идиот!
Юри
Йовев
Април
2021 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados