18 feb 2018, 19:04

Прошка по моему 

  Poesía » Civil
707 0 0

Простете скъпи, близки хора,
ако сбърках някъде пред вас!
Простете и без всякаква отпора
прошка давам ви и аз!

 

Но как, кажете, скъпи мои,
да извъртя езика си за тез
и да кажа: "Прошка давам и на НОИ,
прошка давам и на ЧЕЗ".

 

Или може би на НАП прощавам,
или КАТ ръка ще ми целуне,
или ДАНС така ги уважавам,
или... о-о, ще взема да повърна!

 

Може грешен да съм, Боже,
ще си нося кръста, но не може
прошка да дадеш на оногова,
дето ръфа те и във окови

 

здраво те е хванал и цедИ
и не го е еня, че си Богу брат,
а се сеща, че си там във дни,
когато ти за него си електорат.

 

Прошка на пияницата давам,
мога на джебчия да простя,
но гнева към гад такава,
простете ми - не мога да спестя!

© Димитър Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??