на един,който смята себе си
за патриот
Жадувал ли си от чужбина да се върнеш
сам в родния си, топъл южен град
и близките си с обич да прегърнеш –
стотици километри ви делят?!
Будувал ли си някъде далече:
най-свидни спомени те милват в студ и зной!
Но не с вина, не с чувство за обреченост
завръщаш се тук, търсейки покой!
Стопи се натежалото олово
в душата ми... олекна ми съвсем!
След три дни емигрантството отново
започва – празникът ще е прощален ден!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados