Ти работиш от трийсет години
и от девет до пет си на пост,
но не сменяш леглото с пружини
и наричат те беден. И прост.
Ставаш сутрин и пушиш цигари,
кашляш малко и пиеш сироп.
Тръгваш – трафик и сто светофара
и отиваш, потънал във пот.
Мразиш своето място работно
и на шефа – носа неразбит.
Мразиш сутрин. И вечер – повторно,
мразиш, мразиш, дордето си жив.
Не понасяш съседа отдясно –
той пътува през месец в Дубай.
И жена ти те дразни ужасно –
не купува ракия, а чай.
Политици и разни фамозни
псуваш всички за всичко, наред.
И Европа, и САЩ са виновни
за живота ти – скучен и клет.
Ти работиш от трийсет години,
и от девет до пет си на пост.
Псуваш всички заможни роднини,
но си беден, защото си прост!
© Деница Гарелова Todos los derechos reservados
Благодаря ти. Този синдром е световен!