60 ПРОСТИ!
Виновен съм пред теб, Любима!
Не исках да те наскърбя…
Насила чувства аз не взимам...
Но пък и свойте не хабя!
За мене любовта е свята…
В сърцето си съм те приел.
На здрава почва е посята.
В поклон към тебе съм се свел!
За мен си слънце, бяла пролет…
И ведри, сини небеса!
И затова сега те моля:
опрости ми, на часа!
Аз искам твоята усмивка!
Подай ми топлата си длан!
Стани ми сянка за почивка.
При тебе идвам, като в храм!
Виновен съм. Прости, Любима!
Във името на любовта.
Със тебе съм щастлив, за трима!...
И искам с теб да е така!
© Христо Славов Todos los derechos reservados