Не слушайте в захлас лъжепророците.
Родили сме се чисти и добри.
Апокалипсисът е рожба на пороците.
Гадатели ни лъжат – за пари.
Агнецът Божи разпнахте и с тръните,
ограждате в душите любовта.
И всичките поети да разпънете.
Ще грее Витлеемската звезда!
Ще се роди Спасителят и в яслите,
ще има и любов и доброта.
Прости им, Отче наш, на недораслите,
зеници им дари. И светлина.
© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados