22 mar 2024, 18:47

Нужен 

  Poesía
59 1 0

На човека, е нужен човек.

Не е важно точно какъв...

по-малко красив, дори не съвършен.

Но определено... роден и скъп.

 

На човека, е нужен любим.

В очите искрено да се вглежда.

В погледа да долавя копнеж

за истинска обич и нова надежда.

 

На човека, е нужна опора.

Споделеност при внезапна умора.

Длан гореща, крепка прегръдка,

блага дума, приятелска тръпка.

 

На човека, е нужен човек...

спътник свиден с верния знак.

Щом животът те спъне внезапно,

да подложи рамо и изправи на крак.

 

На човека, е нужен човек!

Да приседне до него в старост!

И когато си тръгне от тука навек

да остави спомен от благост.

 

На човека е нужен... просто човек.

Да споделят живота! Така е по-лек!

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??