25 feb 2017, 21:22  

Просто казано 

  Poesía » De amor
250 2 2

ПРОСТО КАЗАНО

 

 

Любовта не е грях –

първороден или догматичен,

а е капчица смях,

стреснал мнимо благоприличие.

 

Тя е лъч самота,

щом не грабне душите на двама

и е сляпа стрела,

долетяла от някоя драма.

 

Любовта не е плач

по отдавна отминало време,

а безмълвен ковач

на съдбовно горещи промени.

 

Тя е вятър игрив,

разпилял монотонната скука

и е огънят див,

пратил сивия ден на боклука.

 

Любовта не е зов

към свободно развихрена воля,

а е нежен покров -

там, под който за щастие молят.

 

Тя е светла дъга

над мечтите за тих благослов

и е наша съдба...

Просто казано – тя е любов!

 

© Симеон Ангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??